A rák elkerülésének 16 egyszerű módja
Tények: a korai diagnózis nem ugyanaz, mint a megelőzés. A rákszűrés több kárt okoz mint hasznot.
Úgy vélem, az összes ráktípus kialakulása megelőzhető lenne józan észen alapuló egészséges stratégiák kialakításával, mint amilyenek az
alábbiak:
1. Kerülje a cukrot, különösen a fruktózt. A cukrok majdnem minden formája ártalmas az egészségre és elősegíti a rák kialakulását. A fruktóz azonban
egyértelműen egyike a legkárosabbaknak és mindenképpen kerülendő.
2. Optimalizálja D-vitamin szintjét. A D-vitamin hatással van szinte minden sejtre a szervezetben, és a természet egyik leghatékonyabb rák harcosa. A
D-vitamin valójában képes belépni a rákos sejtekbe és apoptózist (sejthalált) előidézni. Ha Ön rákos, D-vitamin szintje 70 és 100 ng / ml között kell lennie. A D-vitamin szinergikusan működik
minden rákkezelési terápiával és nincs semmiféle káros hatása.
3. Korlátozza fehérjefogyasztását.Újabb kutatások az mTOR utak fontosságát hangsúlyozzák. Amikor ezek aktívak, a rák növekedése felgyorsul. A legjobb módja
annak, hogy ezeket a csatornákat deaktiváljuk, a fehérjebevitel limitálása lenne. Ez egy gramm fehérjét jelent minden zsírmentes testtömeg kilogrammra nézve. Legtöbbünknek ez 40 és 70 gramm
proteint jelent naponta, ami körülbelül 2/3-a vagy a fele annak amit jelenleg fogyasztanak.
4. Kerülje az erjesztetlen szójatermékeket. Az erjesztés nélkül készült szója nagy mennyiségű növényi ösztrogéneket, vagy fitoösztrogéneket, más néven
izoflavont tartalmaz.Néhány vizsgálatban a szója az ösztrogénnel összehangoltan növelteaz emlő sejtek proliferációját, amely mutációkhoz és rákos sejtek burjánzásához
vezethet.
5. Javítsa inzulin és leptin receptor érzékenységét. A legjobb módja ennek az, ha elkerüli a cukor és gabona fogyasztását és korlátozza szénhidrátbevitelét,
ami többnyire rostos zöldségekből kell álljon.
6. Mozogjon rendszeresen. A testmozgással csökken at inzulin szint. Az alacsony inzulin szint az egyik leghatékonyabb módja a rák kockázati tényező
csökkentésének. Az is lehetséges, hogy a testmozgás apoptózist vált ki. A vizsgálatok azt is megállapították, hogy a tumorok száma csökken a testzsír csökkenésével, amely egy további tényező
lehet. Ennek oka az, hogy a testmozgás csökkenti az ösztrogén szintjét, ami megmagyarázza azt, hogy miért különösen hatásos a mellrák ellen.
7. Tartson fent egészséges testsúlyt. Ez természetesen fog jönni, amikor táplálkozási típusának megfelelően étkezik. Fontos, hogy ne legyen felesleges
testzsírja, mert a zsír ösztrogént termel.
8. Igyon egy pohár bio zöldséglevet naponta.
9. Sok jó minőségű állati alapú omega-3 zsírsavat fogyasszon, halolaj formájában. Az Omega-3 zsirsav hiány a rák kialakulásának igen gyakori mögöttes
tényezője.
10. Kurkumin. A kurkuma hatóanyaga. Nagy koncentrációban hatásos a rák elleni küzdelemben.
11. Kerülje az alkoholt, vagy legalábbis korlátozza szeszes ital fogyasztását egyszer egy napra.
12. Kerülje az elektromágneses mezőket amennyire csak tudja. Még az elektromos takarók is növelhetik a rák kockázatát.
13. Kerülje a szintetikus hormonpótló kezeléseket, különösen akkor, ha hajlamos a mellrákra. A mellrák egy ösztrogén típusú rákos megbetegedés, és a Journal
of the National Cancer Institute szerint a mellrák aránya a nők esetében párhuzamosan csökkent a hormonpótló terápia elhagyásával. (Hasonló kockázatok lépnek fel fiatalabb, fogamzásgátló
tablettát szedő nők esetében. A szintetikus hormonokat tartalmazó fogamzásgátló tablettákat, kutatók összefüggésbe hozták már a méhnyak-és az emlőrák kialakulásával.)
14. Kerülje a BPA, ftalátok, illetve az egyéb xenoösztrogéneket. Ezek ösztrogén-szerű vegyületek, amelyeket az emlőrák megnövekedett kockázatával kötöttek
össze.
15. Győződjön meg róla, hogy nem jódhiányos, hiszen meggyőző bizonyítékok gyűltek már össze a jódhiány és a rák bizonyos formái közötti kapcsolatra.Valójában
erős rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik és kimutatták, hogy sejthalált okoz a mell-és a pajzsmirigy rákos sejtjeiben.
16. Kerülje a húsok szenesre sütését. A szénen vagy lángon sütött húsfogyasztás az emlőrák megnövekedett kockázatával párosul. Az akrilamid nevű karcinogén
vegyület akkor jön létre, amikor keményítőtartalmú élelmiszereket sütünk vagy pörkölünk, növelhetjük a rák kialakulásának kockázatát.
/Forrás: Natúrahírek/