Természetes gyulladáscsökkentők
Tőzegáfonya
A felfázás kialakulásáért az E.coli baktérium tehető felelőssé, mely a húgyutak, illetve a hólyag falához tapadva elszaporodik, és gyulladást idéz elő. A tőzegáfonya fogyasztásával megelőzhetők a húgyúti gyulladások, baktériumölő tulajdonságának köszönhetően pedig a már kialakult betegségen is segít.
Citrom
A citrom magas a C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásos betegségeket, és segít a nátha megelőzésében. Fogyassz minél több déli
gyümölcsöt a téli hónapokban.
Cseresznye
Télen előtérbe kerülnek az állati eredetű táplálékok, és a szervezet húgysavszintje megemelkedik. Ezek a vegyületek lerakódnak az ízületekben, és idővel fájdalmat okozhatnak. A cseresznyében
található cianidin segíti a húgysav lebontását a szervezetben, így gyulladáscsökkentő hatással bír.
Sárgadinnye
A sárgadinnye magas béta-karotin-tartalma miatt a lázas és gyulladásos betegségeknek is gyógyszere lehet. Jótékonyan hat a vékony- és vastagbélgyulladásra,
élénkíti a veseműködést, a köszvény és reuma ellenszere.