Búzafű a természetes méregtelenítő
Búzafű hatása
A búzafű kimagasló beltartalmi értékei, a benne fellelhető ásványi anyagok és vitaminok, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek és enzimek
sokasága lehet a kulcs, ami miatt ennyire sikeressé vált. De nézzük, melyek azok a jótékony hatások, melyekre föltétlenül számíthatunk, ha közeljövőben búzafű fogyasztását
tervezzük.
Az egyik, és talán legfontosabb hatása, aminek rendkívül nagy sikerét is köszönheti, a méregtelenítés. A szervezetben fokozatosan felgyülemlett salak- és
méreganyagok kiürítésével testünk egészségesebb, fittebb lesz, és közérzetünk is javulni fog. Rendszeres fogyasztásával egyfajta védőgátat húzhatunk a szennyezőanyagok és testünk közé. Segít
leküzdeni a folyamatos fáradtságérzetet, és hosszantartó használata közben azt tapasztaljuk, hogy szinte kicsattanunk az energiától. Méregtelenítő hatása miatt terjedt el és vált sikeressé
alkalmazása a különböző rákbetegségek gyógyítása, és műtétek utáni lábadozási időszak során is.
A modern idők felgyorsult életvitele maga után vonta az emberi szervezet számára káros anyagok szervezeten belüli felgyülemlését. Hiszen a gyorséttermek
kínálatában, a félkész fagyasztott ételekben, de mindenféle iparilag előállított élelmiszerben felhalmozódott rengeteg mesterséges adalék, állományjavító és ízfokozó idegen tőlünk, szervezetünk
nem képes feldolgozni, és éppen ezért egyre több a lehetőség a megbetegedésre is. A búzafű segítségével természetes módon szabadulhatunk meg a testünkben felhalmozott méreganyagoktól. Egy
természet adta lehetőség, hogy szervezetünk újra egészségesen működjön és immunrendszerünk is jól láthassa el eredeti feladatait.
A búzafűben található vitaminok, köztük a B17-vitamin bizonyítottan gátolja a rákos sejtek szaporodását. Ezért elmondható, hogy az egyik leghatásosabb
növény, melynek segítségével nem csak gyógyíthatjuk, de jelentős mértékben csökkenthetjük is a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
A fent említetteken kívül a búzafű magas klorofill tartalmának köszönhetően a vér oxigénellátottságát is javítja, aminek jótékony hatása van a szívre és az
érrendszerre. Ezen felül elmondható, hogy javul a tápanyag-felszívódás és az általános közérzet is. A magas nyomelem-szint és a búzafűben található enzimek sokasága ad magyarázatot a használat
során jelentkező frissességre, energikusságra és a betegségekkel szembeni nagyobb ellenállóságra.
A méregtelenítés mellett fontos megemlítenünk a búzafű lúgosító hatását is, mely miatt egyik alappillére az egészséges és hatékony fogyókúráknak.
Használatával energikusabbnak, és külsőleg-belsőleg egyaránt megtisztultnak érezhetjük magunk.
A fentiek összegzéseként elmondhatjuk, hogy a búzafű nem hiába robbant be a köztudatba. Természetéből és tulajdonságaiból adódóan tekinthető csodanövénynek
is, melyek használatával a legtöbb jelenkori népbetegség (rák, cukorbetegség, allergia, stb.) száműzhető lenne éltünkből. Éljünk hát a természet-adta lehetőséggel, tegyük szebbé és élhetőbbé
mindennapjainkat. Hisz a megoldás csak karnyújtásnyira van.
Búzafűlé hatóanyagai
A búzafű rendkívül gazdag biológiailag értékes anyagokban, ezért is kezdte olyan nagy tisztelet övezni a modern kor egészséges táplálkozásának követői
körében. Lássuk csak, melyek azok az összetevők, amelyeknek a búzafű rendkívül sokoldalú hatását köszönheti.
A búzafű talán egyik legfontosabbnak nevezhető hatóanyaga a klorofill, aminek a növény élénkzöld színét is köszönheti. A növényvilágban alapvető fontossággal
bír, a növények vérének is tekinthető, hiszen a klorofill a felelős a fotoszintézis során a szerves vegyületek előállításáért. A klorofillnak az emberi szervezetre nézve is jelentős hatása van,
hiszen javul a vér és a sejtek oxigén ellátottsága, aminek következtében csökkennek vagy akár teljesen meg is szűnnek a szervezetben levő gyulladások. Ezen kívül méregteleníti szervezetünk és
meggátolja a szervezetünkbe kerülő mérgező anyagok lerakodását.
A szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin utánpótlás. A vitaminok szerepet játszanak a
sejtregenerálódásban és megkönnyítik a fehérjék, szénhidrátok felvehetőségét. A búzafű leve gazdag vitaminforrás. Ezek közül hogy csak néhányat említsünk, az A-vitamin a növekedést és a optimális
éles látást garantálja, a B-vitaminok sokasága felelős a szervezetünk energiaszintjének szinten tartásáért, az idegrendszer és az agyműködés hathatós támogatója. Magas C-vitamin tartalma az
immunrendszer erősítésében, az íny és fogak épségének megőrzésében játszik szerepet. A benne található E-vitamin, mely zsírban oldódik, szívvédő és antioxidáns tulajdonsága miatt fontos. Védi a
szívet, és megvéd az izomsorvadástól.
A vitaminokon és klorofillen kívül a búzafűlé egy másik fontos alkotóelem-csoportját az ásványi anyagok képezik. Egyike azon kevés növényeknek, melyek az
összes létező ásványi anyagot tartalmazza, melyre szervezetünk igényt tart. De a búzafűlében megtaláljuk az legfontosabb aminosavakat és fehérjéket is.
Az enzimek képezik a másik fontos alkotóelem-csoportot, mely szorosan köthető testünk minden tevékenységéhez. Az emésztés, gondolkodás, vérellátás mind-mind
az enzimek tucatjainak hatásától függ. A búzafűlé aktív enzimjei méregtelenítik a szervezetet, javítják a test vérellátottságát, felelősek a szervezetben felgyülemlett szabadgyökök megkötéséért.
Lássunk néhány enzimet, amely szervezetünk helyes működését befolyásolja. Ide tartoznak a különböző antioxidánsok, de ide tartozik a lipáz is, mely a zsírok bontásáért felel, és a SOD
(szuper-oxid-dizmutáz), melynek sejtöregedést gátló hatása van. És ez még csak néhány a több száz közül.
Egy másik fontos csoport az ásványi anyagok csoportja. A búzafűlé kiemelkedően magas mennyiségben tartalmaz vasat, mely a vérszegénység leküzdésében jelent
segítséget. De a benne levő magnéziumnak és nátriumnak az izmok, csontok rendeltetésszerű működésében, az emésztésben és a kiválasztásban van jelentős szerepe. A különböző nyomelemek hatása a
daganatos megbetegedések megelőzésében és leküzdésében vált fontossá.
Az aminosavak a sejtregenerálódás és sejtutánpótlás és a hormontermelés felelősei. Közvetlenül a vérben szívódnak fel, és képesek a végben levő méreganyagok
semlegesítésére. Ha a szervezetből hiányzó aminosavat pótoljuk, az allergiás megbetegedéseket akár vissza is tudjuk fordítani, és szervezetünk fiatalításáért sokat tehetünk.
/Forrás:Búzafűbiz/